Ik ben Emma van Nuland, tweedejaarsstudent Journalistiek. Ik woon in Eindhoven met mijn vriendin Julia en mijn hondje Bram. Julia en ik dansen samen zouk, een Braziliaanse partnerdans. Veel van mijn vrije tijd is dan ook gevuld met dansen.

Mijn passie voor de journalistiek ontdekte ik in het eerste jaar van mijn studie. Ik werd verliefd op de complexiteit en de vele mogelijkheden binnen het vakgebied. In het tweede jaar een tak kiezen waar ik me in wilde specialiseren, was daarom zeker geen makkelijke opgave. Behalve dat ik honderd procent zeker wist dat ik schrijvende journalist wilde worden, had ik nog niets uitgesloten. Ik wilde me in ieder geval verbeteren in mijn onderzoekvaardigheden en in algemene journalistieke competenties.

Ik deed veel mee met activiteiten van de FACTORY om zo te groeien in mijn onderzoekvaardigheden. Gedurende het jaar werd ik hier steeds gepassioneerder over en deed ik hier ook steeds meer mee.

Het afgelopen jaar groeide ook mijn interesse in politiek. Tijdens de weken voorafgaand de landelijke verkiezingen, keek ik alle debatten en andere televisie-uitzendingen die te maken hadden met de verkiezingen.

Ik kan me voorstellen dat ik als journalist iets ga doen met factchecken of werkzaam wordt als politiek verslaggever. Ik ben nog niet van plan om me heel nauw te specialiseren. Wel ben ik met zowel factchecken als politiek bij mijn studie en buiten mijn studie veel bezig.